Wat zijn de voordelen?

U wilt een BMW maar twijfelt. Een nieuwe BMW is prijzig, gaat u er één kopen? Of zijn er andere mogelijkheden. Misschien heeft u nog niet aan leasen gedacht. In dat geval kunt u op deze pagina de voordelen van leasen bekijken. Vaak voelt u deze het beste in uw portemonnee.

occasion-sleutel-auto

Leasing

Maar wat is lease? Kort gezegd is het een manier om uw bedrijfsmiddelen te financieren. In dit geval uw bedrijfsauto, een BMW. Een nieuwer model is al snel heel duur, dus zoekt u naar een betaalbare manier om toch in stijl te rijden. Met lease wordt rekening gehouden met betaalbaarheid, de levensduur en het gebruik. Leasing is een overeenkomst tussen leasebedrijf en de klant. Deze stelt een bepaalde periode en vergoeding voor de auto waarin u vervolgens rijdt.

Investering

Omdat er afspraken gemaakt worden tussen u en de leasemaatschappij, kunnen de voordelen wat verschillen, maar over het algemeen is het zo dat het voor de beurzen van bedrijven beter is om auto’s te leasen dan te kopen. Ook ondernemers en zelfstandigen leasen vaak. Om de simpele reden dat het geen eigen kapitaalinvestering vereist. Voor bedrijven die hoge kosten hebben in het kapitaal is leasen dus heel interessant.

cropped-550325_low

Houvast

Een ander voordeel is dat de prijzen maandelijks altijd hetzelfde blijven. Dat geeft een stukje houvast en stabiliteit in het leasen van een auto. Het is kostenvast en als klant weet u waar u aan toe bent. Blijft u dan wel binnen de kaders van het contract, want het kan voorkomen dat, wanneer u de kilometers veelvuldig overtreedt, u alsnog meer moet gaan betalen.

Uitbesteden

U bespaart uzelf en de zaak ook een hoop rompslomp op het gebied van administratie en onderhoud. Dit kunt u allemaal door de leasemaatschappij laten doen. Zorgt u ervoor dat dat goed is afgesproken en dan heeft u voordeel van het gebruiksgemak van een leasecontract. De leasemaatschappij regelt vrijwel alles. U bent volledig verzekerd en wanneer uw auto mankementen vertoond is een vervangende wagen zo geregeld. Na de contractperiode levert u de auto weer in en vaak kunt u dan een nieuwe uitzoeken. Zo rijdt u dus altijd in de nieuwere modellen.

Particulier

Het lijkt alsof leasen alleen kan als u ondernemer bent en een bedrijf hebt. Maar ook particulieren kunnen leasen. Gemak dient de mens, zeker als u least. De leasemaatschappij regelt alles, zolang u maandelijks maar betaalt. U heeft zekerheid van iedere maand hetzelfde bedrag overmaken en er zijn geen onverwacht hoge reparatiekosten. Zeker als u een nieuwe BMW least, zult u weinig van mankementen merken. Oudere auto’s hebben vaak meer onderhoud nodig. Vaak adverteren privé autolease maatschappijen met ‘geen fiscale bijtelling’. Dat kan een voordeel zijn in vergelijking met een auto van de zaak, als u daar privé veel kilometers in rijdt. Wanneer u geen auto van de zaak heeft, heeft u ook geen fiscale bijtelling.