Financial lease

U wilt een BMW rijden voor de zaak, maar wil deze niet kopen. Een oplossing is om de wagen te leasen. Een financial lease is een objectfinanciering die veel lijkt op een zakelijke lening. Deze financial lease is meestal voor zakelijk gebruik bedoeld. De leasemaatschappij wordt eigenaar van de BMW, maar u als gebruiker kan er tijdens de looptijd mee rijden. Na de laatste termijn is de wagen volledig van u.

Het verschil met een operational lease, is dat u in de leaseprijs alleen voor de financiering van de auto betaalt. Alle bijzaken, zoals onderhoud en verzekering, worden niet meegenomen in de lease. Bij financial lease komen wel een aantal andere elementen kijken

265764_auto-verkoop-verkleind-       De basis van het bedrag is de aanschafprijs van de BMW. Eventuele BTW die van toepassing is, kan niet worden gefinancierd, maar daarvan kunt u de aangifte terugvragen.

-       U kunt een aanbetaling doen op de auto. Deze aanbetaling zorgt dat het bedrag dat u betaalt voor de leasewagen lager wordt, en dat de maandlast minder wordt. Als u korting krijgt van de dealer, kunt u deze hierin ook meenemen.

-       Op het einde van de looptijd kan het zo zijn dat er nog een vastgesteld restbedrag open staat. Dat is de slottermijn. U betaalt over dit bedrag tijdens de looptijd alleen rente en geen aflossing. In de slottermijn betaalt u eigenlijk de waardevermindering van de auto die het gedurende de looptijd heeft opgelopen. Dat scheelt in de hoogte van de kosten per maand. Voor de slottermijn betaalt u maximaal hetzelfde als de verwachte restwaarde van de BMW.

-       Kosten voor eventueel onderhoud zijn niet per se meegenomen in de financial lease. Denkt u hieraan, want als het wel is inbegrepen, wordt er gesproken over financial service leasing. De benaming is dan dus net iets anders.

Voor (jonge) ondernemers en zelfstandigen is een financial lease een uitkomst. Met een financial lease kunt u een BMW leasen om partners of klanten te bezoeken, terwijl u niet teveel betaalt en iedere maand weet waar u aan toe bent. Met een vast bedrag zonder lastigheden. De investering is ook nog eens buiten de bedrijfsfinanciering te houden. De BMW zet u op de balans en afschrijvingen en rentekosten kunt u fiscaal aftrekken. Ook is extra aflossing vaak nog een mogelijkheid. De betalingen per maand zijn helemaal naar eigen inzicht in te vullen met hulp van het leasebedrijf. Dus als u geen BMW wilt kopen, maar wél een BMW wilt leasen voor uw bedrijf, denk dan eens na over financial lease.