Elektrische auto BMW nu al succes, productie I3 vergroot

BMW-i3In autoland Nederland letten zakelijke rijders steeds meer op de centjes. Auto’s met een lage CO2-uitstoot zijn populair en staan in de top 10 van best verkochte auto’s. Ook de elektrische auto’s worden steeds vaker gekocht. Daarmee kun je ook het succes van de BMW i3 verklaren. Hoewel van deze elektrische auto nog geen enkel exemplaar op de Nederlandse snelweg rijdt, is de vraag ernaar boven verwachting groot. Zo groot dat BMW erover nadenkt de productie van de i3 uit te breiden. BMW verwacht zelf 10 duizend i3′s elk jaar te kunnen verkopen.

Vooruitlopend op de populariteit van de elektrische auto, is BMW zo’n zes jaar geleden begonnen met de ontwikkeling van het submerk I. Pas twee jaar geleden werden de plannen wereldkundig gemaakt. Inmiddels is de i3 in de showroom van BMW-dealers te bewonderen. Het is de eerste elektrische auto die uit de BMW-fabriek komt.
De auto wordt uitgerust met een 22 kWh lithium-ion-accu, waarmee gemiddeld tussen de 130 en 160 kilometer gereden kan worden. De accu kan nog eens worden uitgebreid met een range extender, waardoor de maximaal te rijden afstand wordt vergroot naar ongeveer 300 kilometer. De range extender krijgt een 600cc motor die niet de wielen aanjaagt maar de accu’s verder oplaadt.

De vormgeving van de i3 wijkt af van de andere BMW-modellen. Opvallende elementen zijn de grote wielen, een zwarte band, het aerodynamische ontwerp en de achterdeuren die open gaan vanaf de andere kant dan gebruikelijk. Het interieur doet high-tech aan en aangepast aan de wensen van een automobilist die kiest voor een elektrische auto. Een BMW i Remote App voor iOS en Android geeft bijvoorbeeld de actuele status aan van de accu. Zodat de automobilist op tijd weet dat er bijgeladen moet worden.