BMW presteert in Crisis

Waar de leasemarkt zware tijden kent in deze periode van crisis ontspringt BMW de dans, zo laten de laatste cijfers over leasebedrijven zien. Door veranderingen betreft de fiscale regels omtrent het leasen van auto’s is het financieel minder aantrekkelijk geworden sinds halverwege 2012. BMW lijkt echter geen last te hebben van die nieuwe regelgeving.

Leasemarkt

De totale leasemarkt kende de eerste vier maanden van 2013 een daling van 36,4% qua aantal registraties van leaseauto’s ten opzichte van diezelfde vier maanden vorig jaar.  Sommige concurrenten van BMW dragen een groot deel bij aan die daling met dalingen van meer dan 50%. BMW zelf echter niet, kende een stijging van 4,1%. In absolute aantallen betekent dit dat het aantal registraties van januari tot april dit jaar steeg tot 2.655 (vorig jaar 2.550). Daarmee is BMW nu de nummer vijf op de lijst van automerken qua aantallen leaseregistraties.

Modellen

BMW is een allround automerk met veel verschillende mogelijke modellen die er te leasen zijn. Dit wordt ook duidelijk als je het lijstje ziet van meest geregistreerde leasemodellen in april van dit jaar. Het eerste model van BMW op dat lijstje is de 3-serie touring. Met 133 geregistreerde modellen afgelopen maand is dit pas het 10e  meest geregistreerde model. Een aantal merken hebben wel een model dat meer wordt geregistreerd, maar BWM is in de breedte sterken, waardoor ze er toch beter uitkomen.

 

Update: De slechte maand mei heeft de stijging van BMW in de eerste maanden van dit jaar omgezet naar een lichte daling. Na een van de slechtste verkoopmaanden op de leasemarkt ooit heeft ook BMW nu te kampen met een  daling ten opzichte van 2012.