BMW 3-serie voor derde keer tot Zakenauto van het jaar gekozen

bmw-3-serieEn weer valt BMW met de 3-serie in de prijzen. Geroemd om de milieubesparende technieken en het positieve imago van het Duitse automerk, heeft de 3-serie de titel ‘Zakenauto van 2013′ gekregen. BMW volgt met dit model de Ford Focus op die een jaar eerder met de prijs vandoor ging.

Het vakblad Automobiel Management roept elk jaar een zakenauto van het jaar uit. Journalisten uit de autobranche, managers van leasemaatschappijen en onafhankelijke consultants gaan elk jaar met elkaar om de tafel om de auto te kiezen die dat jaar het beste de zakelijke markt heeft bediend. BMW valt niet voor de eerste keer in de prijzen. Ook de 5-serie en al eerder de 3-serie hebben de bokaal voor de ‘Zakenauto van het jaar’ mee naar zuid-Duitsland genomen. Voor dit jaar roemt de vakjury in het juryrapport met name de milieubewustheid van BMW. De jury juicht toe dat BMW steeds weer innovatieve technische snufjes verwerkt in de modellen om het milieu te sparen.

De juryleden noemen de 3-serie bovendien een goede keuze als automobilisten niet voor de grotere 5-serie willen kiezen. “De 3-serie is een serieus alternatief voor de 5-serie, maar tegelijkertijd straalt hij geen overdaad uit”, aldus het juryrapport.